Herstelstation maken kan niet in Windows 7

Ik heb een vraag naar aanleiding van het artikel “Herstel je pc met een systeemkopie” in Computer easy nummer 146 (blz. 66). Na de systeemkopie gemaakt te hebben, wordt de vraag gesteld »Wilt u een systeemherstelschijf maken« In het artikel kiezen je voor »Nee« om vervolgens een systeemherstelstation te maken. Hiervoor komt er echter geen wizard in Windows 7. Ook zoeken in het helpbestand levert geen antwoord op. Doe ik iets fout of staat het niet goed in jullie blad?

Inzending door: Henk Ploeg

usb-stickU heeft helemaal gelijk met uw opmerking. De mogelijkheid om te herstellen met een herstelstation (en dus eventueel met behulp van een usb-stick) is pas ingevoerd in Windows 8. Wanneer u Windows 7 gebruikt is deze optie dus inderdaad niet aanwezig.

U kunt in Windows 7 alleen een herstelschijf (op cd of dvd) maken, en geen herstelstation. Dit had bij het artikel vermeld moeten worden. Bedankt voor uw oplettendheid!

Tags: ,

Computer easy

Redacteur