Teufel Sounddeck Streaming: geef je televisiegeluid een boost

Teufel Sounddeck Streaming


Teufel Sounddeck Streaming
Plus: Makkelijke installatie, mooi geluid
Min: Geen ondersteuning Apple Music, app is omslachtig
Prijs: 999 euro
Onder andere te koop bij: Teufel

Nieuwe ultradunne televisies zijn hartstikke mooi om naar te kijken. Maar doordat er in zo’n krappe behuizing nog maar weinig ruimte is voor een set fatsoenlijke speakers, is het geluid vaak niet meer dan middelmatig. Een beetje filmliefhebber is dan aangewezen op een set flinke speakers. Lekker dan: heb je net zo’n strakke, dunne televisie, moet je alsnog je woonkamer vol zetten met een set luidsprekers. Dan kan ook anders, met de Sounddeck Streaming van Teufel.

Ook voor muziek

De Sounddeck Streaming lijkt nog het meest op een soundbar, maar dan een stuk groter. Hij is 73 centimeter breed, 41 centimeter diep en 11 centimeter hoog. Behoorlijk imposant als je hem voor de eerste keer hebt uitgepakt. Daarnaast ziet de Sounddeck er ook nog eens behoorlijk fraai uit. Hij is beschikbaar in het zwart of wit. Om hem aan te sluiten op je televisie gebruik je een hdmi-kabel. Wanneer je de Sounddeck voor de eerste keer hoort, merk je pas hoe slecht het standaardgeluid van een televisie is. Het geluid van een high-end 6.1-set blijft beter, maar zo’n volledige set is ook duurder. Daarnaast zit je dan ook nog eens met alle losse speakers in de woonkamer. De Teufel Sounddeck heeft verschillende geluidsmodussen, want voor een explosieve actiefilm zoals de nieuwste Marvelfilms wil je natuurlijk iets anders dan een late-night show waarin vooral veel gebabbeld wordt.

Met de Sounddeck ben je in een keer klaar en het aansluiten is een fluitje van een cent. De Sounddeck is er overigens niet alleen voor je televisie. Je kunt er ook muziek mee beluisteren. De Sounddeck geeft een mooi geluid. Vooral muziek met veel lage tonen klinkt goed. Met behulp van de app heb je toegang tot verschillende streamingdiensten als Spotify (als je een account hebt), TuneIn Radio en SoundCloud. Apple Music wordt echter niet ondersteund. Check van tevoren wel de afmetingen van de televisie. Wanneer je een grote televisie hebt, past de voet soms niet op de Sounddeck en dat ziet er natuurlijk niet uit. Het beste kun je dan de Sounddeck voor de tv plaatsen of de televisie bevestigen aan de muur.

Tags: ,


Piet-Jan Lentjes

Redacteur