Fifa 18: Aanvalluuuh!

Fifa 18

Fifa 18
Plus: Ziet er prachtig uit, The Journey-mode blijft leuk
Min: Minder ruimte voor tactiek
Prijs: 60 euro
Onder andere te koop bij: Amazon, Bol.com, Coolblue, OriginMediaMarkt

De Fifa-serie bestaat al sinds 1992 en vrijwel elk jaar verschijnt er een nieuw deel. Dit jaar is het de beurt aan nummer 18. In Fifa 18 is er een aantal zaken aangepast. Speleranimaties zijn beter en dat is te zien. De game ziet er prachtig uit en het lijkt soms net alsof je een echte voetbalwedstrijd aan het kijken bent. Hoewel de game realistischer oogt, zijn de sterspelers van de verschillende teams soms te goed. Dit is leuk als je aan het aanvallen bent, maar wanneer je aan de verdedigende kant staat is dat behoorlijk lastig. Hierdoor is het aantal goals per wedstrijd ook erg hoog. Verder zorgt dit ervoor dat je zoveel mogelijk blijft aanvallen. Hierdoor is er minder ruimte om tactisch spelen.

The Journey

The Journey-mode is terug en gaat verder waar het verhaal gebleven was. Je speelt wederom als Alex Hunter en na zijn doorbraak in de Premier League heeft de hele wereld het over hem. Hij is terug voor een tweede seizoen en krijgt na een aantal transferperikelen de kans om bij de grootste voetbalclubs ter wereld te spelen. In The Journey mag je wederom zijn beslissingen nemen. Jammer genoeg voelt het nooit alsof jouw beslissingen invloed hebben op het verhaal, en dat is jammer.

Alleen of samen

Ondanks de kritiekpunten is Fifa 18 een uitstekende voetbalgame die je met je vrienden kunt spelen. Ook wanneer je liever alleen speelt heeft de game meer dan genoeg opties en ben je zeker niet snel uitgekeken op de game. Daarnaast blijft het leuk om als je favoriete club of speler een balletje te trappen.

Tags: ,


Piet-Jan Lentjes

Redacteur