Energy Tablet Pro 3: goedkope instaptablet

Energy Tablet Pro 3

Energy Tablet Pro 3
Plus: Volledige uitrusting
Min: Soms wat langzaam, lage schermresolutie
Prijs: 165 euro
Onder andere te koop bij: Amazon, Energy Sistem

Ben je op zoek naar een nieuwe tablet, maar heb je een beperkt budget? Dan is de nieuwkomer Energy Sistem wellicht wat voor je. De Energy Tablet Pro 3 is een 10,1 inch-tablet met Android Marshmellow. De tablet voelt stevig en solide aan, wat in dit prijssegment niet vanzelfsprekend is. De achterkant is bekleed met een materiaal wat aanvoelt als rubber, waardoor het apparaat prettig in de hand ligt. Dit materiaal is wel erg gevoelig voor vette vingerafdrukken, wat ook geldt voor het scherm. We merken helaas weinig van de anti-vingerafdrukbehandeling die het apparaat heeft gehad.

Specificaties

Het apparaat beschikt over alle hardware die je mag verwachten van een tablet. Twee camera’s (voor en achter), een microfoon, micro-sd kaartlezer, mini-hdmi en usb-on-the-go voor het aansluiten van usb-sticks. Wifi wordt alleen op 2,4 GHz ondersteund, je kunt dus niet verbinden met de snellere 5 GHz ac-netwerken. Het scherm heeft een resolutie van 1280 × 800, wat minder is dan full-HD. Hierdoor is het beeld niet perfect scherp. De processor is minder snel, waardoor je soms even moet wachten voordat de tablet reageert op het indrukken van een toets of het aanraken van het scherm.

Op een volle acculading kun je een aantal uren achter elkaar probleemloos werken. Na het ontwaken uit stand-by heeft de tablet soms moeite om direct het wifi-netwerk terug te vinden. Dat de tablet in Spanje is geproduceerd zie je nog terug aan de meegeleverde boekjes en de app van de fabrikant, het Android-systeem is gelukkig prima in het Nederlands te gebruiken. Al met al voldoet de tablet voor het surfen, mailen, bekijken van foto’s en video’s. Verwacht voor deze prijs echter geen topprestaties.

Tags: ,


Eric Dingemanse

Schrijft al sinds 2005 voor Computer easy, en is net zo goed thuis in Windows 95 als in Windows 10.